Aangescherpte Coronamaatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 september zijn er diverse aanscherpingen van de coronamaatregelen van toepassing:

• Bij klachten blijf je, ongeacht leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.
  • Neem je verantwoordelijkheid bij de opkomsten en (informele) bijeenkomsten en houd 1,5 meter afstand.

Wat te doen bij een mogelijke besmetting van een (jeugd)lid?

Nu de scholen weer begonnen zijn en iedereen aan het werk is, loopt het aantal besmettingen in Nederland weer op.

• Is een lid of huisgenoot van een lid in afwachting van een coronatest? Dan komt het lid niet naar Scouting. Als de test negatief is kan het lid weer naar Scouting.
  • Positief getest? Kom niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Als je weer helemaal beter bent kun je weer naar Scouting.

Deze maatregelen komen van Scouting Nederland, op hun website is ook informatie te vinden.

Verder ondervinden we nog problemen met de website, soms wordt je omgeleid naar websites met een commercieële inhoud. Wij zijn nog in gesprek met onze hosting provider over hoe dit mogelijk is.

Blijf veilig,

Met vriendelijke groet,
Thijs Verbeek

Dodenherdenking

Vandaag is het 4 mei, dodenherdenking. Deze dag verloopt anders dan andere jaren. Normaal staan we met de scouting bij het monument in Velp, maar dit jaar niet. Wel kan je zelf tussen 10:00 en 18:00 een bloemetje leggen bij het monument ter ere van de vele slachtoffers. Maak je daar een foto van, stuur hem dan naar: info@velpvoororanje.nl. De foto’s worden dan op de website www.WO2Velp.nl geplaatst onder de knop “Dodenherdenking 2020”

Berenjacht

Zijn jullie al op berenjacht geweest? Ik zie ineens overal beren achter de ramen, zelfs hier in Westervoort. Kijk ook maar eens op Facebook. Lekker even een frisse neus halen, let wel goed op elkaar.

Huiswerk maken

Beste mensen, met de kids thuis wordt er nu ook veel huiswerk gemaakt. Wij willen uiteraard ook nog wat kunnen doen, maar het ook weer niet op huiswerk laten lijken. Dus zijn we een beetje aan het brainstormen over hoe dat er uit gaat zien. Eén van de dingen is het openzetten van de blog, hier kunnen jullie zo meteen ideeën spuien en ervaringen uitwisselen. Faceboek mag natuurlijk ook gebruikt worden. Ik zet hieronder een link naar een filmpje van de voorzitter van Scouting Nederland.

Welkom

Bij de oudste Scouting groep van Velp en omgeving. Hier in het bos spelen wij  het spel van Scouting. Op deze locatie hebben we genoeg ruimte om binnen en buiten te spelen, lekker de natuur in te gaan of gewoon gezellig om een kampvuur te hangen.