Wie zijn wij eigenlijk? Scoutinggroep de Velpsche Woudloopers is opgericht in 1919 en bestaat nu dus al meer dan 100 jaar. Van oorsprong een jongensgroep, maar later zijn wij gemengd gaan draaien en is de Scoutinggroep De Olmen (meisjesgroep) bij ons ingetrokken.

Vandaar dus de naam “Velpsche Woudloopers en de Olmen”

Op een mooi stuk terrein aan het einde van het doodlopende stuk van de Beekhuizenseweg staat ons clubgebouw “Pax Hill” Na de oorlog een proefproject van de betonfabriek “De Meteoor” om prefab tropenhuizen te leveren aan onder andere Indië. Verderop staat het “Knienenhol”, in 2018 gesloopt en opnieuw opgebouwd als onderkomen voor de bevers, explorers en roverscouts.

Op dit terrein beoefenen wij het mooie spel van scouting, waarbij we de kinderen vermaken met spel en avontuur. Hier leren ze door te doen en te ervaren. Knopen, vuur maken en broodjes bakken, maar ook omgaan met mes en kompas, hoe je een kamp opzet of een eenvoudige maaltijd kookt. Ook sociale vaardigheden spelen hier een grote rol.

Door de jaren heen pakken ze zo vaardigheden op die je normaal niet zo gauw in het dagelijks leven tegenkomt, en later ook nog wel eens goed van pas kunnen komen.

Wij zijn er als groep trots op dat we door de jaren heen een mooi gevarieerd spelaanbod kunnen bieden voor jong en iets minder jong…